Svijet
StoryEditor

Amazon stvara ‘Rebel Alliance‘ da bi se natjecao s Microsoftom

06. Srpanj 2021.

Iako još ništa nije službeno i o tome se još uvijek potiho priča, Amazon želi oformiti 'Pobunjenički savez' s tvrtkama Slack i Dropbox da bi se mogao suprotstaviti moćnom Microsoftu. Želja je osporiti Microsoftovu dominaciju na tržištu aplikacija za produktivnost.

Iako su napori još uvijek u fazi ideje, cilj je partnerstvo s proizvođačima softvera koji nude paket poslovnih aplikacija po jedinstvenoj cijeni. Takav paket aplikacija mogao bi pojednostaviti postupak kupnje softvera za tvrtke koje radije kupuju pojedinačne poslovne aplikacije, a ne paket rješenja od jednog dobavljača, a plan je da bi se sve moglo kupiti putem cloud platforme Amazon Web Services.

Također, takav paket kakvog su zamislili u Amazonu bio bi alternativa paketu proizvoda Microsoft 365 koji je trenutno vodeći na tržištu i koji nudi raznolike usluge poput obrade teksta, proračunskih tablica, timskih poruka i videokonferencija.

Amazon Web Services se već godinama pokušava probiti na tržište aplikacija ali sve što su do sada postigli je serija proizvoda koji se izravno natječu s Dropboxom i Slackom, a koji su mnogo lošiji od spomenutih. Stoga nije čudno da ih Amazon želi sve pod svoje okrilje jer jedino tako ima šanse protiv velikog Microsofta. 

27. travanj 2024 22:26