Svijet
StoryEditor

Bitcoin stiže na Wall Street: S&P Dow Jones lansirat će kripto indekse u 2021. godini

04. Prosinac 2020.
Bitcoin na Wall Streetu

Piše: FIMA Plus

U najnovijem velikom potezu tradicionalnih financija da uključe kriptovalute, 550 coinova pojavit će se u novim indeksima počevši od sljedeće godine.

Potvrđeno je da će S&P Dow Jones Indices - zajedničko ulaganje S&P Globala, CME Grupe i News Corpa - debitirati na indeksima kriptovaluta 2021. godine.

U priopćenju za tisak u četvrtak, S&P DJI opisuje bitcoin (BTC) i altcoinove kao 'klasu imovine u nastajanju'.

Bitcoin i altcoinovi na Wall Streetu

Tvrtka će se udružiti s poduzećem Lukka, američkim blockchain pružateljem usluga, kako bi lansirala indekse koji će pokrivati prijavljenih 550 kriptovaluta.

- Budući da digitalna imovina poput kriptovaluta postaje klasa imovine koja se brzo razvija, pravo je vrijeme za neovisna, pouzdana i 'user-friendly' mjerila -  navodi Peter Roffman, voditelj globalnih inovacija i strategija u S&P DJI.

Ovaj potez označava najnovije zalaganje Wall Streeta da prihvati bitcoin i druge digitalne valute, naglašavajući interes institucionalne sfere.

- Naša suradnja sa S&P DJI još je jedna prekretnica koja premošćuje jaz između ekosustava kripto-imovine i tradicionalnih financijskih usluga - dodao je Robert Materazzi, izvršni direktor poduzeća Lukka.

- U industriji koja brzo sazrijeva najvažnije je raditi prema institucionalnim standardima, pogotovo kada radite s visoko cijenjenim brandovima poput S&P DJI. Lukka je oduševljen što pomaže u pokretanju inovacija u suradnji sa S&P DJI -zaključio je Materazzi.

23. travanj 2024 15:35