Tehnopolis
StoryEditor

Facebook priprema ‘poslovni‘ Facebook

17. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Facebook priprema novu verziju Facebooka kako bi se natjecao s društvenim mrežama kao što je LinkedIn.

Poslovni Facebook trebao bi nalikovati trenutnom izgledu te društvene mreže, uz news feed i grupe, ali bi trebao omogućiti korisnicima da razdvoje poslovne i privatne profile. - Facebook u tajnosti radi na novoj mreži imena ‘Facebook at Work‘ (Facebook na poslu), koji omogućava korisnicima da chataju s kolegama, spajaju se s klijentima ili ljudima vezanima uz industriju u kojoj rade te surađuju oko dokumenata. – objašnjava kompanija.

Facebook je prošlog mjeseca objavio kvartalne rezultate prema kojima je kompanija gotovo udvostručila profit na 802 milijuna dolara (640 milijuna eura). Ovaj potez vjerojatno ima funkciju povećanja broja korisnika, iako je i trenutna brojka impresivna. Facebook, naime, trenutno ima 1,3 milijarde korisnika.

‘Poslovni‘ Facebook samo je jedna stavka u nizu nedavnih inovacija. Tako je predstavljena aplikacija koja korisnicima omogućava da anonimno komuniciraju u virtualnim ‘sobama‘, što priziva same početke interneta i ‘chat sobe‘. Isto tako, testira se i ‘Buy‘ gumb, a prošlog je mjeseca napokon okončana akvizicija WhatsAppa.

02. svibanj 2024 08:44