Tehnopolis
StoryEditor

Gustoća LinkedIn mreže povezana je s otvaranjem novih radnih mjesta?

27. Studeni 2014.
Piše:
lider.media

Nova je studija pokazala kako se najviše poslova otvara u urbanim sredinama gdje korisnici LinkedIna imaju najgušće mreže.

- Od 2010. do 2014. najumreženije regije zabilježile se gotovo dvostruki rast broja novootvorenih poslova od regija koje su najmanje povezane. – tvrdi studija.

Naziv studije jest ‘ Connections as a Tool for Growth‘, a rezultati ukazuju na to da su porast broja radnih mjesta i gustoća umrežavanja povezani. Studija, naravno, nije dokaz da korištenje LinkedIna uzrokuje razvoj gradova.

- Možda je stvar u tome da energičnije lokalne ekonomije jednostavno pomažu u povezivanju profesionalaca, što vodi do gustih poslovnih mreža. – objašnjava Michael Mandel, voditelj studije.

On je otkrio da je umreženost snažno povezana s rastom broja poslova. U sklopu istraživanja je kreirao takozvani indeks umreženosti koji je baziran na prosječnom broju LinkedIn konekcija po članu u 275 urbanih regija SAD-a, a podatke je uspoređivao s podacima zavoda za zapošljavanje. Zatim je koristio regresijsku analizu kako bi utvrdio razinu povezanosti.

- Rezultati sugeriraju da visoka umreženost ima potencijal unaprjeđivanja tržišta rada. – zaključio je Mendel.

01. svibanj 2024 22:12