Tehnopolis
StoryEditor

Po čemu je poseban Samsungov novi smartphone?

05. Rujan 2014.
Piše:
lider.media

Samsungov novi uređaj – Galaxy Note Edge – po mnogočemu je zanimljiv.

Novi Samsungov proizvod na prvi pogled izgleda kao klasičan smartphone, ali ubrzo ćete uočiti drugi, zakrivljeni, ekran zbog kojeg je uređaj dobio ime.

Zakrivljeni ekran funkcionira neovisno o ‘glavnom‘ ekranu. Osim tog dijela, uređaj je hardverski gotovo identičan liniji Galaxy Note 4. To znači da ima istu 2560 x 1440 rezoluciju i S Pen olovku.

Note Edge će vjerojatno biti dostupan od kasne jeseni, ali cijena još nije najavljena. Iz Samsunga kažu da će cijena biti približno jednaka uređaju Galaxy Note 4.

Zakrivljeni ekran ima dvije glavne funkcije. Najprije, pruža informacije kao što su vrijeme, alarmi ili neke druge personalizirane informacije čak i kada je glavni ekran isključen. Druga funkcija jest da čini korištenje aplikacija ‘ugodnijim‘, budući da se sidebar sadržan na tom zakrivljenom ekranu mijenja ovisno o tome koju aplikaciju koristite. Primjerice, ako koristite kameru, u sidebaru će biti prikazane opcije kao što su fokusiranje, blic i slično. To, kaže Samsung, oslobađa prostor na glavnom ekranu. Također služi i kao scroll opcija.

Uređaj, naravno, ima svoje mane. U nekim se slučajevima zakrivljeni ekran može preklopiti s glavnim ekranom i ‘odsjeći‘ određene opcije. U Business Insideru su primijetili da se orijentacija ekrana ne mijenja kada se ekran pomiče.

Bilo kako bilo, Samsung predstavlja sve više proizvoda koristeći tehnologiju zakrivljenog ekrana, ali je i dalje nejasno hoće li Note Edge biti hit ili samo proizvod za specijalizirane skupine.

26. travanj 2024 00:10