Studentski Lider klub
StoryEditor

Lider se predstavio studentima na Tjednu karijera Sveučilišta Sjever

20. Svibanj 2022.

Sveučilište Sjever u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom ovog je tjedna u Koprivnici organiziralo Tjedan karijera kako bi povezalo studente, buduće stručnjake, s gospodarstvom i realnim potrebama na tržištu rada. Kao jedan od partnera Sveučilišta Sjever, svoj je štand na Tjednu karijera imao i Lider, medijska kuća koja je lider u poslovnom informiranju i organizaciji poslovnih događaja.

Studentima su tako predstavljeni Liderovo tiskano i digitalno izdanje te web portal, a svi posjetitelji štanda dobili su i kodove za besplatnu digitalnu pretplatu na Lider u trajanju od mjesec dana. Studenti će tako uz Lider imati priliku čitati i učiti o aktualnim temama iz svijeta biznisa i poduzetništva, što im može pomoći u stjecanju novog znanja, ali i u budućoj karijeri na čijem su početku.

Na licu mjesta studenti su imali priliku i postati dijelom Liderovog prodajnog tima u call centru. A ako im se svidi i dokažu se, ne bi bili prvi koji bi od studentskog ugovora završili u odjelu marketinga, prodaje ili u redakciji.

Lider također daje priliku studentima koje zanima karijera ekonomskog novinara. Temeljno poznavanje ekonomije svakako je prednost, ali nije uvjet, dovoljni su interes za ekonomiju i želja za učenjem medijskog biznisa na različitim platformama.

Želja nam je razviti novu generaciju novinara specijaliziranih za područje ekonomije i naučiti ih onome što smatramo kvalitetnim, argumentiranim i analitičkim novinarstvom usmjerenim ponajprije na donositelje odluka u društvu i stručnu javnost. Ako se svidimo jedni drugima, postoji prostor za stalniji angažman i napredovanje u Lideru.

Što kvalitetnija i aktivnija suradnja s gospodarstvom koja pridonosi izobrazbi kompetentnog stručnog kadra, a usto je i važna za daljnji razvoj studijskih programa prema potrebama tržišta, vizija je razvoja Sveučilišta Sjever. Upravo je zato Sveučilište cijeli jedan tjedan u svibnju posvetilo povezivanju i upoznavanju studenata s realnim sektorom, pa tako i Liderom.

30. travanj 2024 09:14