Tehno
StoryEditor

LAQO predstavio prvi svjetski Muzej osiguranja u metaversu

02. Ožujak 2023.

Croatia osiguranje sa svojim brendom digitalnog osiguranja LAQO predstavilo je danas LAQO Muzej osiguranja na digitalnoj platformi metaversea Decentraland, što je prvi takav muzej u svijetu metaversea. Tim je korakom Croatia osiguranje je s LAQO-om ušao u virtualni svijet metaversea.

Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, tom je prilikom objasnio da nove tehnologije poput metaversea percipiraju kao priliku, a u tom smjeru trude se pogurati i cijelo osiguravateljsko tržište.

– Naša je odgovornost razumjeti budućnost i pripremiti se za nju prema očekivanjima i potrebama naših korisnika. Od 2020. godine do danas uložili smo 30-ak milijuna eura u digitalizaciju, i za ovu godinu planiramo uložiti još 10 do 15 milijuna eura. Očekujem da će Croatia biti predvodnik trendova u osiguravateljskom sektoru, ali i na hrvatskom tržištu – rekao je Tomašković.

No na pitanje koliko su točno uložili u metaverse, Ana Zovko, direktorica Sektora za digitali razvoj Croatia osiguranja, rekla je da su ulaganja u metaverse ‘zanemariva‘.

– Od samog početka LAQO kontinuirano radi na jačanju svog digitalnog identiteta kroz brojne  inovacije. Sada smo ušli u metaverse te stajemo uz bok tehnološki najnaprednijim kompanijama  kao prvi s naših prostora. Inovacija je u srži brenda, a to pokazuju projekti koje smo do sada  uspješno implementirali – LaqoPrevent program kojim doprinosimo povećanju sigurnosti u  prometu i smanjenju emisija CO2 tijekom vožnje te plaćanje kriptovalutama – dodala je Zovko.

Govoreći o perspektivama metaversea na predstavljanju, Davor Bruketa objasnio je da se danas globalni mediji bave umjetnom inteligencijom i chatbotovima, ali veliki globalni brendovi i dalje ulažu u metaverse. Sad se tamo, kaže Bruketa, stvari odvijaju ‘u miru‘, budući da metaverse više nije pod reflektorima medija.

– Muzej osiguranja u Decentralandu prvenstveno je komunikacijski motiv, šala kojom želimo  ukazati da je nekim osiguravateljnim praksama mjesto u povijesti. Međutim, vrlo je ozbiljna činjenica što je Laqo u metaverseu, promatra razvoj platforme i čeka na prilike koje će se tamo dogoditi. Tamo se pridružio stotinama globanih brandova koji eksperimentiraju s novom dimenzijom digitalne socijalizacije i svim njenim efektima na poslovanje, na društvo i na pojedinca – rekao je Bruketa.

Dunja Pašalić, viša stručnjakinja za digitalni marketing u Croatia osiguranju, i Matej Lončarić, direktor Joomboosa, predstavili su Muzej osiguranja u Decentralandu, gdje su prikazani načini osiguranja koji predstavljaju povijest te nova, unaprijeđena i digitalna iskustva kakva nude Croatia osigiranje i LAQO.

Posjetitelji mogu vidjeti kako je nekada izgledao put do osiguranja kroz neprohodnu šumu obrazaca i čekanja u redu pred šalterom. Danas je to stvar prošlosti, a LAQO svojim posjetiteljima na metaversu osim brzog i jednostavnog ugovaranja osiguranja pokazuje i koliko se CO2 emisija štedi digitalnim ugovaranjem.

– Možda ne znamo kako će izgledati budućnost, ali smo za nju spremni – zaključila je Zovko.

29. travanj 2024 12:11