Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Elon Musk: Smanjenjem troškova spriječen Twitterov manjak od tri milijarde dolara

21. Prosinac 2022.
twitter Elon Musk

Vlasnik Twittera, Elon Musk, rekao je da je platforma bila na putu da dosegne tri milijarde dolara negativnog novčanog toka prije nedavnih rezanja troškova.

- Zbog toga sam proveo zadnjih pet tjedana režući troškove kao lud. Ova tvrtka je kao da ste, zapravo, u avionu koji leti prema tlu velikom brzinom s motorima u plamenu i kontrolama koje ne rade - rekao je Musk tijekom Twitter Spacesa održanog u utorak navečer.

Musk je kupio Twitter za 44 milijarde dolara u listopadu, djelomično financirajući posao s gotovo 13 milijardi dolara duga i otplatama kamata od oko 1,5 milijardi dolara godišnje. Drastično je srezao troškove tako što je otpustio više od polovice Twitterovog osoblja, a od tada je potvrdio da će odstupiti s mjesta glavnog izvršnog direktora nakon što se nađe odgovarajuća zamjena, objavio je Bloomberg. 

Twitter je bio na putu da ostvari prihod od oko tri milijarde dolara, s oko milijardu dolara u gotovini u svojoj bilanci, rekao je Musk.

- Sada mislim da će Twitter, zapravo, biti u redu iduće godine - rekao je Musk i očekuje da će tvrtka ‘otprilike‘ dosegnuti prag rentabilnosti novčanog toka. Dodao je da su oglašivači postavljali ‘razumna‘, ali ‘teška‘ pitanja o povratu ulaganja za kupnju oglasa na platformi.

Twitter je bio na putu da zabilježi oko 5,2 milijarde dolara prodaje u fiskalnoj 2022. godini, prije nego što je Musk preuzeo tvrtku u privatno vlasništvo, prema procjenama analitičara koje je prikupio Bloomberg prije zatvaranja transakcije 28. listopada.

05. svibanj 2024 14:28