Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Konzum počinje s dvojnim iskazivanjem cijena

14. Srpanj 2022.

Konzum će već od ovog tjedna proaktivno krenuti s dvojnim iskazivanjem cijena proizvoda i usluga, pa će na taj način, i prije službene obveze o dvojnom iskazivanju cijena koja stupa na snagu 5. rujna, svi kupci u Konzumovim prodavaonicama imati uvid u cijene proizvoda i u novoj valuti koju Hrvatska uvodi s prvim danom 2023. godine, navode u priopćenju.

Svi će artikli u Konzumu imati cijenu iskazanu u kunama i u eurima te iznos fiksnog tečaja konverzije koji iznosi 7,53450 kuna za euro, a promjena svih etiketa u Konzumovih više od 600 prodavaonica bit će napravljena do kraja srpnja.

Konzum je također u veljači ove godine, u skladu s odlukom Vlade Republike Hrvatske o smanjenju PDV-a, snizio cijene preko tisuću artikala, što je kao prvi trgovački lanac u Hrvatskoj napravio i prije nego što je odluka stupila na snagu u travnju.

- Transparentan odnos prema kupcima imperativ je našeg poslovanja na temelju kojeg iz dana u dan zaslužujemo i jačamo njihovo povjerenje. Uvijek nastojimo biti otvoreni u svemu što radimo pa tako i u ovom izazovnom razdoblju uvođenja eura. Na vrijeme smo krenuli s pripremama i naši su zaposlenici spremni nastaviti sa svim fazama implementacije ovih povijesnih promjena kako bismo pomogli svojim kupcima da se što lakše prilagode tranziciji na novu valutu - izjavio je Zoran Mitreski, predsjednik Uprave Konzuma.

Cjelokupan proces uvođenja eura u Hrvatskoj podijeljen je u tri faze te Konzum svojim aktivnostima prati svaku od njih. Prva se odnosi na prikaz dvojnih cijena i fiksnog tečaja, s čijom je  implementacijom Konzum već krenuo. Dvojne će se cijene iskazivati do 31. prosinca 2023. godine na svim proizvodima u svim Konzumovim prodavaonicama, uključujući i internetsku prodavaonicu. Pritom će se cijene u objema valutama prikazivati kroz cijeli proces odabira i kupnje artikala – na policama u prodavaonicama, u online košaricama, tijekom checkouta i potvrde narudžbe prilikom online kupnje te na izdanim računima.

Druga će faza početi 1. siječnja 2023. s uvođenjem eura, a važno je napomenuti da će se u kunama moći plaćati do 14. siječnja iste godine, uz povrat novca u eurima.

Treća faza odnosi se na razdoblje od 15. siječnja 2023. godine kad će euro biti jedina valuta kojom će kupci moći plaćati u Konzumovim prodavaonicama.

04. svibanj 2024 01:06