Tvrtke i tržišta
StoryEditor

TECE Industrial u Novskoj pokreće investiciju od 25 milijuna eura i otvara 150 novih radnih mjesta

20. Ožujak 2024.
TECE Industrial - Novska potpisivanje ugovora

TECE Industrial u Poduzetničkoj zoni Novska pokreće investiciju vrijednu 25 milijuna eura koja će se prostirati na deset hektara te planira otvoriti 150 radnih mjesta. Ugovor o kupoprodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Poduzetničkoj zoni Novska potpisala je Marija Kušmiš, gradonačelnica Novske te Michael Freitag i Alen Avdaković, direktori tvrtke TECE Industrial d.o.o. Početak gradnje planiran je ove jeseni, dok bi proizvodni pogon trebao započeti s radom u listopadu 2025. godine.

Tvrtka je dio grupacije TECE GmbH osnovane 1987. godine u Njemačkoj, a bavi se proizvodnjom sanitarnih proizvoda i instalacijskih sustava s naglaskom na zaštitu okoliša i kružno gospodarstvo te korištenje novih tehnologija. Uzimajući u obzir geopolitički položaj, pozitivne trendove razvoja, poticajno poduzetničko okruženje te institucionalnu podršku s nacionalne i lokalne razine, nakon Njemačke, Poljske i Kine za izgradnju svog šestog proizvodnog pogona odabrali su Hrvatsku i Novsku.

Potpisu Ugovora uz tim gradonačelnice Kušmiš, nazočili su i predstavnici Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Bojan Batinić, Davor Pitting i Sanja Sić Zagorščak koji su proteklih osam mjeseci bili podrška i partner kako Gradu tako i predstavnicima TECE Industriala u realizaciji ove investicije.

- Ovo je povijesni i dugo očekivani dan za Novljane. Sve što svakodnevno činimo ima samo jedan cilj, a to su nova radna mjesta koja pružaju sigurnost, veći standard i bolji život svim našim sugrađanima. Imati  u poduzetničkoj zoni svjetski brend kao što je TECE te podršku Vlade Republike Hrvatske u realizaciji ovakvih investicija od velike je važnosti za Novsku - istaknula je gradonačelnica Kušmiš.

Također, ovom značajnom događaju za Novsku podršku je dao i Novljanin Marin Piletić, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji je uz dobrodošlicu investitorima i čestitku blagdana sv. Josipa zaštitnika Hrvatske i obitelji te Dana očeva uručio Ugovor o financiranju  projekta Zaželi koji će provoditi HVIDRA i Grad Novska u partnerstvu. Kroz projekt vrijedan gotovo milijun eura zaposlit će se 20 žena te kroz 3 godine pružati podršku i pomoć u kući  za 120 starijih osoba.

- Drago mi je da je ova investicija došla u Novsku! Na zajedničkoj sinergiji smo u zadnjih nekoliko godina uspjeli popuniti Poduzetničku zonu Zapad te se i zona Novska sada popunjava. Dodajmo tome i najavljeni Centar gaming industrije vrijedan više od 40 milijuna eura, jasno je da razvoj Novske ide prema visokoj razini - istaknuo je ministar Piletić.

23. travanj 2024 23:51