Ukratko
StoryEditor

CroAI Meetup Zadar: Uloga Zadra i Dalmacije u hrvatskoj AI revoluciji

01. Rujan 2023.
Uoči Infobip Shift konferencije Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) u suradnji sa zadarskom tvrtkom Cognism organizira meetup u Zadru

Danas kad se tehnološki napredak događa brže nego ikad prije, umjetna inteligencija (AI) izranja kao novo središte inovacija i promjena. Internet je prije 30 godina promijenio način na koji komuniciramo, radimo i živimo. Sada, AI slično transformira svaki aspekt našeg okruženja, otvarajući nevjerojatne mogućnosti za društveni, ekonomski i kulturni napredak.

Hrvatska je već prepoznata kao potencijalno plodno tlo za razvoj AI inovacija. Imamo talente, znanje i strastvene pojedince potrebne za pokretanje promjena. Zadar i Dalmacija, prepoznatljivi po svojoj bogatoj povijesti i kulturi, sada se suočavaju s prilikom da postanu predvodnici u modernoj tehnološkoj transformaciji.

Nakon Splita i Šibenika, Zadrani će imati priliku diskutirati o AI-u u nedjelju, 17. rujna od 19 sati u Providurovoj palači, Poljana Šime Budinića 3. Cilj je motivirati i dati smjernice o tome kako se prilagoditi promjenama koje donosi razvoj umjetne inteligencije.

Pitanje koje se nameće je: Hoće li se Zadar i Dalmacija odazvati na ovu pozivnicu za sudjelovanje u razvoju tehnološke budućnosti? Hoće li prepoznati potencijal koji se proteže ispred njih, priliku da postanu središte inovacija, stvaranja novih radnih mjesta i poticanja rasta?

Na meetup prigodnog naziva Zadar‘s Answer to AI‘s Call, CroAI u suradnji s Cognismom dovodi četiri stručnjaka različitih profesija, koji će govoriti tome kako oni vide trenutno stanje i implikacije AI-a.

- Na taj način kreiramo platformu za učenje, ali i razvijanje i realizaciju novih ideja, i izvan Zagreba - objasnila je Martina Silov, izvršna direktorica CroAI-a.

Na panelu će sudjelovati Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, dekanica Fakulteta organizacije i informatike, Nina Begičević Ređep, osnivač jedne od najboljih hrvatskih i zadarskih IT firmi, Cognism, Stjepan Buljat te Voditelj Galerije Forum u Zagrebu, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar, Feđa Gavrilović.

- Umjetna inteligencija redefinira način na koji živimo, radimo i inoviramo, i iznimno me raduje što Zadar postaje središte ovakvih diskusija, potičući decentralizaciju i širenje znanja - istaknuo je Buljat.

Svi zainteresirani mogu osigurati svoje mjesto registracijom putem linka.

23. travanj 2024 10:37