Ukratko
StoryEditor

CroAI zajednica na Whatsappu: Prva javna zajednica za sve AI entuzijaste u Hrvatskoj

17. Srpanj 2023.

Umjetna inteligencija rapidno se razvija i sve više utječe na naše poslovne i privatne živote. Razumijevanje i kvalitetna primjena ove tehnologije postaju ključni za uspješno suočavanje s promjenama koje AI donosi. No, rasprave o umjetnoj inteligenciji ne bi smjele biti ograničene samo na stručnjake.

Kao odgovor na to, Hrvatska udruga za umjetnu inteligenciju (CroAI) pokrenula je prvu javnu Whatsapp zajednicu posvećenu umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj. Ova inicijativa ima za cilj okupiti AI entuzijaste iz različitih područja i struka kako bi razmjenjivali ideje, raspravljali o najnovijim trendovima i sudjelovali u konstruktivnoj raspravi o utjecaju umjetne inteligencije na naše društvo.

WhatsApp je jedna od najpopularnijih aplikacija za razmjenu poruka na svijetu, s obzirom na to, većina Hrvata već svakodnevno koristi ovu platformu. Prepoznavši potencijal daljnjeg razvitka, Whatsapp je lansirao WhatsApp Community, novu značajku koja omogućuje korisnicima da se organiziraju u grupe temeljene na zajedničkim interesima. 

WhatsApp Community je platforma koja je dizajnirana kako bi potaknula aktivnu suradnju među članovima, omogućujući im da jednostavno postavljaju pitanja, dijele svoje ideje i traže povratne informacije od stručnjaka iz različitih područja. Članovi CroAI WhatsApp zajednice mogu se pridružiti grupama koje odgovaraju njihovim područjima interesa u vezi s umjetnom inteligencijom. Ovo omogućuje fokusiranu razmjenu ideja, znanja i iskustava unutar specifičnih područja AI-a.

- Otvorena priroda WhatsApp platforme i mogućnost pridruživanja bez ograničenja omogućuje nam da okupimo široki spektar stručnjaka iz različitih područja - objasnila je Martina Silov, izvršna direktorica CroAI-a.

- Bitno je da danas o AI-u ne raspravljaju samo ljudi s tehničkom pozadinom, jer se on danas koristi u gotovo svakoj sferi života. Jedan psiholog ili liječnik, koji uvodi AI u svoju praksu, danas vrijedi više nego pet inženjera - zaključio je Mislav Malenica, predsjednik Udruge CroAI.

Pristupanje CroAI WhatsApp zajednici moguće je jednostavnim klikom na poveznicu. Nakon što se pridružite, možete istražiti različite grupe unutar zajednice i pridružiti se onima koje vas zanimaju.

28. travanj 2024 17:06