Hrvatska
StoryEditor

Burno na sjednici splitskog Gradskog vijeća

18. Srpanj 2012.
Piše:
liderhrt

Sjednica splitskog Gradskog vijeća počela je homofobnim ispadom HČSP-ovog vijećnika Luke Podruga. Što je Grad napravio protiv ministra nasilnika Ostojića i ostalih ministara u vezi splitske pride perverzije, pitao je Podrug nakon čega su burno reagirali SDP-ovci i HNS-ovci te napustili sjednicu.

Napuštamo sjednicu, a vi se sramite zbog ovakvog načina komunikacije, poručio je Podrugu SDP-ovac Marin Jurjević. Ovo je inače prva sjednica splitskog Gradskog vijeća u tri mjeseca i prva na kojoj oporba ima jednog člana više nego vladajući. Na sjednici se nakon duljeg izbivanja iz javnosti pojavio i gradonačelnik Željko Kerum.Pred vijećnicima je čak 40 točaka dnevnog reda, a najviše zanimanja pobuđuju prijedlozi da se na Marjanu podigne križ od 22 metra, te da se spomenik Franji Tuđmanu postavi, ne na Rivi, kako je prije najavljivao Kerum, nego na nathodniku nasuprot Pazaru, mjestu koje Splićani pamte po poznatom Titovu govoru iz šezdesetih.

U odluci o gradnji križa koju je donijela Komisija za imenovanje ulica, trgova i spomenika stoji daje riječ o vraćanju križa na Marjan, budući da je na najvišem vrhu Marjana Telegrinu još 1900. postavljen blagoslovljen križ, no srušila ga je austrougarska vojska 1917. Postavljanje križa na Marjanu inicijativa je upravo HČSP-ovca Podruga.

08. svibanj 2024 15:37