Aktualno
StoryEditor

Drugi najveći EU-projekt u Hrvatskoj: Obnova vodovoda i kanalizacije u Rijeci za 1,7 milijardi kuna

10. Kolovoz 2018.

Ugovor o obnovi vodovodno-komunalnog sustava riječke aglomeracije, vrijedan 1,7 milijardi kuna, drugi je najveći hrvatski projekt, odmah iza Pelješkog mosta, koji se sufinancira europskim sredstvima, naglašava Novi list i opisuje faze projekta.

>>>Potpisani ugovori o financiranju vodno-komunalnog projekta u vrijednosti od 1,76 milijardu kuna

Projekt će se realizirati godinama, a nakon što bude gotov, dva najvažnija riječka resursa, pitka i morska voda, bit će zaštićena po najstrožim ekološkim standardima. Prvi radovi na realizaciji ove kapitalne komunalne investicije mogli bi početi u prvom dijelu 2019. godine.

>>>U novom broju Lidera: Nepovratna sredstva – Kako pokupiti novac

Za izvođenje radova na vodno-komunalnoj infrastrukturi, u što ne spadaju i radovi na uređaju za pročišćavanje, planira se raspisati jedinstven natječaj za sedam grupa radova, što znači u konačnici i sklapanje istog broja ugovora za izvođenje radova.

>>>Preko milijardu eura EU novca za projekte vodovoda i odvodnje

Tehnički gledano, radovi na više od 200 kilometara kanalizacije i oko 100 kilometara vodovoda sastojat će se od nekoliko cjelina – izgradnje sanitarnih transportnih cjevovoda za transport otpadnih voda iz rubnih dijelova aglomeracije, optimizacije postojećeg mješovitog sustava odvodnje, izgradnja retencija i izgradnja /rekonstrukcija kišnih preljeva, proširenja sustava sanitarne odvodnje i zamjene dijela sustava vodoopskrbe. Kriterij odabira bit će ekonomski najpovoljnija ponuda.

03. svibanj 2024 02:04