Aktualno
StoryEditor

Od jazza do flamenca: Zagreb Guitar Festival dovodi najveće svjetske virtuoze

29. Ožujak 2018.

Zagreb Guitar Festival, koji će se od 3. do 8. travnja održati na nekoliko gradskih lokacija, i u svom će četvrtom izdanju ugostiti neke od najvećih "šestožičanih" virtuoza na svijetu.

U prvom redu svakako treba izdvojiti cijenjenog flamenco gitarista Gerarda Nuneza, čiji je koncert u kristalnoj dvorani hotela Westina na rasporedu već uvodne večeri festivala.

>>>Gitara Johna Lenonna prodana za 2,41 milijun dolara

Dan kasnije publici će svoje autorske kompozicije predstaviti gitaristički ansambl Laurum, dok će se 5. travnja na pozornicu kristalne dvorane Westina popeti jedan od najvećih jazzera današnjice Stanley Jordan.

"Mjesto radnje" bit će i Muzej Mimara gdje će svoju vještinu 6. travnja pokazati francuski majstor klasične gitare Judicael Perroy, kao i mlade zvijezde natjecateljskog programa Eurostrings.

>>>Slomljena Cobainova gitara prodana za 100 000 dolara

Eurostrings inače okuplja 14 europskih festivala klasične gitare, a glavni cilj platforme je promocija mladih klasičnih gitarista i pobjednika internacionalnih natjecanja koja organiziraju uključeni festivali.

U sklopu festivala održat će se i prvo EuroStrings natjecanje, svojevrsna "Eurovizija klasične gitare", koje je izvrsna prilika za najbolje mlade glazbenike u kategoriji Young Stars da pokažu svoje umijeće.

>>>Tommy Emmanuel u ožujku ponovno u Zagrebu

Uz izvrsne koncerte, ovogodišnji festival nudi raznolike i majstorske radionice, izložbe te mogućnost umrežavanja.

19. svibanj 2024 23:48