Ukratko
StoryEditor

Lidl Hrvatska provodi sjajne HR prakse za koje je preuzeo Poslodavac Partner certifikat

10. Svibanj 2024.
Lidl Hrvatska, Poslodavac Partner

Lidl Hrvatska je snagu svojih praksi u upravljanju ljudskim potencijalima i ove godinu potvrdio Poslodavac Partner certifikatom kojim se može pohvaliti već trinaestu godinu za redom. Poslodavac Partner metodologija prati put zaposlenika od prvog do zadnjeg dana u organizaciji. Tim nezavisnih HR stručnjaka na ovaj način procjenjuje sedam glavnih područja pritom pazeći da su sva područja dobro povezana i da čine cjelovit i kvalitetan HR sustav. Lidl Hrvatska je u čak dva od sedam područja potvrdio najviši mogući broj bodova i istaknuo se praksama u privlačenju i zapošljavanju te uvođenju u posao i razvoju zaposlenika.

Razrađen proces uvođenja u posao uz toplu dobrodošlicu

Lidl Hrvatska stavlja naglasak na #teamlidl kulturu jer smatra da ljudi čine razliku. Kontinuirano unapređuje svoje poslovanje i procese kako bi pružio što bolju uslugu kupcima, kao i zaposlenicima. Od prvog dana u organizaciji zaposlenici su dočekani uz srdačnu dobrodošlicu i uz strukturirani proces uvođenja u posao. Organizacija pruža podršku novozaposlenima u prilagodbi radnom okruženju kroz osiguravanje svih potrebnih informacija, interaktivna predavanja i upoznavanje s organizacijskom kulturom i vrijednostima, a sve to i uz potporu mentora i trenera.

– Iznimno nam je bitan rast i razvoj zaposlenika tako da se posebno trudimo unaprjeđivati trenutne i implementirati nove HR prakse. Dobiti Poslodavac Partner priznanje potvrđuje da iz godine u godinu postižemo sve bolje rezultate što nam daje poticaj i vjetar u leđa za daljnje usavršavanje i ulaganje u naše zaposlenike –​ istaknula je voditeljica sektora Employee Lifecycle Ana Biloš.

Zaposlenici su pokretači unapređenja poslovanja za što zaslužuju prilike i priznanja

Lidl Hrvatska potiče zaposlenike na osobni rast i razvoj kroz razne prilike horizontalnog i vertikalnog razvoja, internacionalne razvojne programe, kao i sudjelovanje na raznim nacionalnim i internacionalnim projektima. Zaposlenici imaju i odličnu priliku aktivno sudjelovati i predlagati najbolja moguća rješenja u kontekstu održivosti i brige o okolišu. Organizacija redovito uvodi nove pogodnosti za zaposlenike pa su u prethodnoj poslovnoj godini u fokusu bili zdravlje i dobrobit, pri čemu je uveden i program podrške iz područja financijskog i pravnog savjetovanja te psihološke pomoći. Uz sve navedeno, Lidl nudi brojne materijalne benefite poput božićnice, uskrsnice, 13. plaće i godišnjih nagrada, uz razne prigodne poklone za zaposlenike i njihove najbliže.

15. svibanj 2024 14:31