Poslovna scena
StoryEditor

Bomark Ambalaža jednom akvizicijom otvorila dva nova tržišta

25. Srpanj 2015.

Preuzimanjem 100 posto udjela slovenske tvrtke Linpac Packaging, u sastavu britanske korporacije Linpac Packaging Limited, koja se bavi tehnologijom pakiranja i posluje u 22 zemlje, Bomark Ambalaža iz Varaždina, vodeći distributer ambalažnih proizvoda u Hrvatskoj, postala je ekskluzivni distributer tvrtke Linpack na području Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije.

Bomark Ambalaža članica je grupe Bomark, a tom akvizicijom proširila je poslovanje na tržišta Srbije i Slovenije, na kojima je dosad bila gotovo nevidljiva. Koliko je Bomark Ambalaža platila za preuzimanje Linpaca, koji je prošle godine na području regije ostvario prihod od 12 milijuna eura, poslovna je tajna, a u tvrtki ne žele otkriti ni koji postotak tržišta u Hrvatskoj i regiji Bomark sad zauzima u odnosu na glavnoga konkurenta Petruzaleka te još nekoliko manjih tvrtki koje se bave istim poslom.

Tom akvizicijom Bomark će znatno povećati svoj asortiman ambalaže za hranu; PET, PP, EPS posudica za trgovačke lance i mesnu industriju, PVC prehrambenih folija i barijernih folija….Osim što sad Bomark, regionalni lider u proizvodnji i distribuciji strech folija, očekuje i ukupno povećanje prometa na tržištu Hrvatske, tvrtka i u BiH širi svoju ponudu na asortiman ambalaže za hranu (food packaging), a zaposleno je i dvadesetak novih djelatnika. Direktor Bomark Ambalaže Vanja Canjuga izjavio je da tom akvizicijom počinje nova faza povijesti tvrtke s Linpackom kao ključnim dobavljačem.

17. svibanj 2024 08:32