Poslovna scena
StoryEditor

Filipović traži strateškog partnera za tvrtku Hoteli Njivice

15. Listopad 2012.
Piše:
lider.media

Pred hotelima Njivice velik je zaokret u poslovanju – restrukturiranje i pronalazak partnera koji bi tvrtku trebao dokapitalizirati, piše Novi list.

Naime, ova je krčka hotelska kuća s početkom kolovoza dobila novu Upravu, odnosno generalnog direktora Zvonimira Tudorovića koji je na čelnom mjestu turističke tvrtke zamijenio Marina Filipovića. Hoteli Njivice i dalje ostaju pod kapom matične tvrtke Finvest Corp Marijana Filipovića, no postaju zaseban d.o.o. sa sjedištem u Njivicama, u čiju bi vlasničku strukturu, ukoliko pregovori proteknu po planu, već dogodine mogao ući strani investitor, piše Novi list.

Neslužbeno se doznaje kako su dva velika touroperatora već iskazala interes da dokapitaliziraju Hotele Njivice u čijem su sastavu hoteli Jadran s 225 soba, Beli kamik s 370 soba, 80 bungalova u apartmanskom naselju Flora, depandansa Adria, kamp Njivice kapaciteta 3.000 osoba i 9 ugostiteljskih objekata.

Osim toga, u dogovoru s Općinom Omišalj, koja, ističu u ovoj firmi, daje veliku potporu nastojanjima da se digne kvaliteta ponude, iduće godine će se premjestiti i dosadašnji parking. Parkiralište ispred hotela Beli kamik će postati zelena površina, odnosno park, dok se automobili sele na novu lokaciju. 

UHotelima Njivice računaju na više dolazaka individualaca, osim grupa i alotmana. Govoreći o tržištima na koja izlaze, direktor ove firme je kazao kako će se, uz ostalo, predstavljati i u Poljskoj.  – Iako se otočka TZ iduće godine neće predstavljati u ovoj zemlji, smatramo da je Poljska dovoljno veliko tržište i još uvijek nedovoljno korišten potencijal, istaknuo je. Osim toga, već iduće godine bi se s agencijama trebalo dogovoriti bolje povezivanje s potencijalima zelenog dijela Primorsko-goranske županije. Tako bi se organizirali jednodnevni izleti na ribnjak i voćnjak koji Finvest Corp ima u Gorskom kotaru i na taj način gostima dalo dodatnu vrijednost.

– Restrukturiramo i reorganiziramo firmu i činimo je privlačnijom za stranog partnera te vjerujem da ćemo s novom financijskom injekcijom biti spremni za velike investicije. Iako, bez obzira na to ulaganja u kamp idu dalje, kao i manji zahvati u hotele. U cijelom tom procesu ćemo ponudu i nešto drugačije marketinški pozicionirati, a došlo je i do promjena u menadžmentu pa tako radimo na tome da na ta mjesta dođu mlađi stručni kadrovi - kazao je novi direktor Hotela Njivice u kojima su zadovoljni aktualnom turističkom godinom u kojoj su imali i rast noćenja i prihoda. Sami prihodi su najviše rasli u kampu u koji je lani i najviše uloženo, piše Novi list.

20. svibanj 2024 07:17