Poslovna scena
StoryEditor

M.I.AGRO povukao 1,74 milijuna kuna iz IPARD-a

16. Listopad 2012.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je dvije nove isplate za dva IPARD projekta za završena ulaganja u sklopu mjere 101 ‘Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva‘, od dva milijuna kuna.

Kako navode iz Agencije, korisniku M.I.AGRO d.o.o. isplaćeno je 1,74 milijuna kuna za izgradnju i opremanje objekata za držanje svinja te izgradnju skladišnih kapaciteta za stajski gnoj, kojima je korisnik modernizirao i proširio kapacitet farme te dosegao propisane standarde u pogledu dobrobiti životinja i zaštite okoliša.

Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Miroslav Kolić isplaćeno je pak 305,2 tisuće kuna za ulaganje u sustav za zaštitu od tuče na farmi (uključujući računalnu opremu) za voćnjake i stolno grožđe.Cilj IPARD mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva je podizanje konkurentnosti hrvatskih poljoprivrednih proizvođača, a nakon sedam provedenih natječaja za mjere 101 i 103, Agencija za plaćanja ugovorila je 143 projekta s iznosom bespovratne potpore od oko 387 milijuna kuna.

18. svibanj 2024 17:39