Poslovna scena
StoryEditor

Nadzorni odbor Ine pozvao Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja

02. Listopad 2014.
Piše:
lider.media

Danas je održana sjednica Nadzornog odbora Ine na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o strategiji segmenta djelatnosti Rafinerija.

Kako je priopćeno, vezano uz raspravu o strategiji rafinerijskog poslovanja te predloženim mjerama kojima bi se postiglo održivo i profitabilno poslovanje, imajući na umu kako održavanje postojećeg operativnog modela segmenta Rafinerija i marketinga uzrokuje značajne gubitke u Ini, Nadzorni odbor poziva Upravu da finalizira strategiju rafinerijskog poslovanja i cjelokupnu strategiju kompanije u najboljem poslovnom interesu Ine. 

- Nadzorni odbor predlaže Upravi stavljanje posebne pažnje na socijalnu odgovornost i korektno postupanje prema svima na koje bi predložene odluke potencijalno utjecale. To uključuje otpremnine, ali i razvijanje dodatnih mogućnosti za lokalno zapošljavanje te mogućnosti razvijanja alternativne industrijske proizvodne aktivnosti na lokaciji u Sisku uzimajući u obzir sve zainteresirane strane (zaposlenici, lokalna zajednica, država, dobavljači itd.) - navodi se u propćenju.

Također, Nadzorni odbor jednoglasno je zaključio kako bi dva najveća dioničara Ine, u najboljem interesu kompanije, trebala postići dogovor o strategiji i obostrano prihvatljivom modelu korporativnog upravljanja.

20. svibanj 2024 00:19