Klub izvoznika
StoryEditor

Kolaku potvrđen novi mandat na čelu Končara

06. Prosinac 2023.
Gordan Kolak, predsjednik Uprave Končarafoto Cropix

Nadzorni odbor Končara imenovao je novu Upravu na čijem čelu sljedeće četiri godine ostaje Gordan Kolak, izvijestili su iz Končara putem Zagrebačke burze.

Na novi mandat imenovani su i dosadašnji članovi Uprave Miki Huljić i Josip Lasić, a novi članovi Uprave su Petar Bobek, dosadašnji član Uprave Končar-Distributivnih i specijalnih transformatora i Ivan Paić, potpredsjednik u Schneider Electricu.

– Na prijedlog članova NO-a koji predstavljaju najveće dioničare jednoglasno smo imenovali Upravu koja će voditi Grupu Končar u četverogodišnjem razdoblju koje počinje 21. siječnja 2024. godine. Od nove Uprave očekujemo daljnji rast kompanije u svim segmentima poslovanja, nastavak investicijskog ciklusa koji će podići tehnološku razinu proizvodnih pogona, što je neophodno za opstojnost na globalnom tržištu – kazao je predsjednik NO-a Joško Miliša.

Dosadašnja Uprava na čelu s Kolakom u posljednje je četiri godine pokrenula niz aktivnosti i promjena koje su rezultirale dva i pol puta većim prihodima, dobit je skoro deset puta veća, a novougovoreni poslovi su prvi put u ovoj godini premašili iznos od milijardu eura, ističe se u priopćenju.

Dobri poslovni rezultati, kako se navodi, odrazili su se i na cijenu dionice koja je narasla više od dva puta.

Uspješnom radu Uprave i ostvarenim rezultatima doprinijeli su i dosadašnji članovi Uprave - Ivan Bahun, Josip Ljulj i Božidar Poldrugač kojima se NO zahvalio na njihovu doprinosu.

Kolak je kazao kako očekuje da će Uprava u novom sastavu nastaviti s uspješnim rezultatima i da će njihov rad biti usmjeren na daljnji rast i razvoj Grupe Končar.

– Vjerujem da upravo nadolazeće razdoblje sve intenzivnije provedbe zelene energetske tranzicije na području Europske unije i šireg područja Europe predstavlja povijesnu priliku za Končar, ali i gospodarski iskorak cijele Hrvatske, koji će u vremenima koja slijede uvelike definirati naš nacionalni imidž i položaj na europskoj gospodarskoj karti –  istaknuo je Kolak. 

27. travanj 2024 07:25