Kripto
StoryEditor

Gotovo 700 milijuna dolara likvidirano zbog pada cijene bitcoina na 67 tisuća dolara

15. Ožujak 2024.

Nakon nekoliko uzastopnih dana bilježenja impresivnog rasta i novih vrhunaca, cijena bitcoina vratila se na uobičajen volatilan način na tjednu najnižu razinu od 67 tisuća dolara. Altcoini su također ‘pocrvenjeli’, što je dovelo do toga da je gotovo 200 tisuća trgovaca likvidirano u posljednja 24 sata.

Bitcoin je nedavnim usponom uspio porasti sa 61 tisuće dolara na preko 73 tisuće dolara u roku od desetak dana. Najnoviji rekord zabilježen je jučer kada se najveća kriptovaluta po prvi put u povijesti približila 74 tisuća dolara.

Altcoini su slijedili porast. Ethereum je premašio četiri tisuće dolara, solana je skočila čak do 180 dolara, i BNB je trgovao iznad 600 dolara. Takvi usponi često su praćeni oštrim padom jer je na tržištu prisutna iznimno visoka razina poluge, a takvih je upozorenja bilo i jučer.

BTC je prvo pao na 70 tisuća dolara, ali medvjedi su ga nastavili gurati prema gore, a imovina je pala sve do 67 tisuća dolara, razina kakva nije viđena tjedan dana.

Altcoini su također duboko u crvenom, dok ethereum i BNB pokazuju pad od 7 posto na ispod 3700, odnosno 575 dolara. Najznačajniji gubici od altcoina s ​​većom kapitalizacijom dolaze od dogecoina, -12 i shiba inua, -13 posto.

Ova nepovoljna kretanja cijena likvidirala su više od 190 tisuća trgovaca, prema CoinGlassu. Ukupna vrijednost likvidiranih pozicija tek je sramežljivih 700 milijuna dolara, a najveća se dogodila na OKX-u, koja je vrijedila preko 13 milijuna dolara.

27. travanj 2024 02:31