Kripto
StoryEditor

Jupiter token airdrop, jedan od najiščekivanijih tokena u 2024., od danas na solani

31. Siječanj 2024.

Mjesecima u izradi, Jupiter, najveći agregator decentraliziranih mjenjačnica na solani (DEX), upravo je pokrenuo svoj JUP token airdrop. Gotovo milijun novčanika ispunjava uvjete, a današnje lansiranje tokena vjerojatno će biti jedno od većih u 2024. godini.

Jupiter je pokrenuo airdrop u srijedu, 31. siječnja, u 10 sati po ET vremenskoj zoni (u 16 sati prema našoj) putem svoje vlastite platforme, koja je upravo korištena za lansiranje WEN meme tokena.

Prema Jupiteru, oko 955 tisuća novčanika ispunjava uvjete za JUP airdrop, što uključuje rane korisnike koji su koristili protokol prije 2. studenog.

U prethodnom tweetu, iz Jupitera su rekli da će 20 posto početnih airdrop tokena biti ravnomjerno raspoređeno po svim novčanicima, dok će drugih 70 posto biti raspodijeljeno između korisnika na temelju ‘distribucije temeljene na rezultatu’ ovisno o korištenju protokola. Posljednjih 10 posto ići će članovima zajednice i programerima.

U budućnosti se planiraju daljnji airdropovi za nove korisnike, iako još nema točnog vremenskog okvira o tome kada ih očekivati ​​ili koliko će biti unosna za nove korisnike.

Sveukupno će postojati 10 milijardi JUP tokena. Polovica tih tokena postavljena je za airdrop zajednici tijekom višestrukih airdropova i drugih inicijativa.

U konačnici, četiri milijarde JUP-a bit će podijeljeno kroz četiri airdrop vala, s milijardom JUP-a namijenjenih za srijedu. Milijarda JUP-a će biti alocirana za potrebe tima i lansiranje tokena, uključujući fond likvidnosti. Jupiterov tim neće imati pristup tokenima do siječnja 2025., kada počinje dvogodišnji ciklus stjecanja prava.

Prema objavi tima objavljenoj u utorak, ukupno 1,35 milijardi JUP-a će cirkulirati od prvog dana, s milijardom za airdrop, 250 milijuna za lansiranje bazena likvidnosti i 50 milijuna za zajmove centraliziranim kreatorima tržišta i sve neposredne potrebe za likvidnošću. To je manje od 1,7 milijardi JUP-a koji su prvotno planirani za neposrednu cirkulaciju i prethodno navedeni.

28. travanj 2024 19:25