Kripto
StoryEditor

Kripto tržište izgubilo 220 milijardi dolara u dva dana kad je bitcoin pao na 63 tisuće dolara

20. Ožujak 2024.

Cijena bitcoina nastavlja padati, a kriptovaluta je otprilike deset tisuća dolara jeftinija od svog vrhunca prošlog četvrtka od gotovo 74 tisuća dolara.

Altcoini su ostvarili još veći pad, a ukupna kapitalizacija kripto tržišta pala je ispod 2,5 bilijuna dolara nakon što je prošli tjedan premašila 2,9 bilijuna dolara.

Pad bitcoina se nastavlja

Najveća kriptovaluta bila je u uzlaznoj putanji tjednima, što je kulminiralo prošlog četvrtka kada je imovina prešla 73 tisuće dolara i zabilježila novu najveć vrijednost od 73.800 dolara. Međutim, nakon porasta za više od 30 posto od početka mjeseca, uslijedila je uobičajena korekcija na kripto tržištu.

Bitcoin je pao na 68.500 dolara i pokušao se oporaviti prema 72 tisuće dolara, ali je brzo zaustavljen i vraćen na 66 tisuća dolara.

Tijekom vikenda došlo je do porasta na 70 tisuća dolara, ali to je bilo kratkog vijeka. Nakon što je stigao ponedjeljak, bitcoin je ponovno pao.

Najnoviji pad doveo je kriptovalutu do najniže razine cijene u otprilike dva tjedna od 63 tisuće dolara.

Bitcoinova tržišna kapitalizacija pala je na 1,25 bilijuna dolara, ali je njegova dominacija nad altcoinima porasla na nešto više od 50 posto.

Altcoini padaju

Rastuća dominacija bitcoina kada cijena pada znači samo jednu stvar, altcoini trpe još više. Najveći je, na primjer, pao za još devet posto i sada trguje oko 3.250 dolara. Podsjetimo se da je ethereum skočio preko četiri tisuće dolara prije manje od tjedan dana.

Solana, koja je jučer nadmašila bnb, pala je za više od 13 posto u jednom danu na 170 dolara. Dogecoin, polkadot, polygon i near izgubili su preko deset posto u jednom danu.

27. travanj 2024 21:40