Kripto
StoryEditor

Kripto zajednica donirala više od milijun dolara ZachXBT-u u pomoći protiv tužbe

19. Lipanj 2023.

Jedan od najpopularnijih kripto detektiva, ZachXBT, objavio je kako je optužen zbog članka koji je objavio prošle godine.

Istraživač je rekao da nije imućan, za razliku od osobe koja ga tuži, i da mu je potrebna podrška zajednice za njegovu obranu. Ta je podrška do sada bila prilično impresivna.

ZachXBT je jučer navečer na Twitteru obavijestio da ga tuži ‘MachiBigBrother‘ zbog članka objavljenog prije godinu dana. Sama priča imenuje Jeffa Huanga (Machi), kojeg je ZachXBT opisao kao bivšeg tajvansko-američkog glazbenika i tehnološkog poduzetnika koji je 2018. pronevjerio 22.000 ethera iz Formosa Financiala.

Detaljno objašnjava kako je Huang uspio prevariti investitore pokretanjem preko deset neuspjelih pump-and-dump tokena i NFT projekata.

Huang je sada podnio tužbu za klevetu protiv ZachXBT-a, koju je Zach opisao kao neutemeljenu i pokušaj ugroze slobode govora.

Istraživač je dalje definirao tužbu kao klasičnu priču između Davida i Golijata zbog navodne razlike u bogatstvu između dviju strana.

Vjeruje da bi njegova obrana mogla premašiti milijun dolara, zbog čega je kreirao adresu za kripto donacije kako bi mu zajednica pomogla u pravnim troškovima.

Podaci na blockchainu sugeriraju da je sam novčanik primio kripto u vrijednosti od preko milijun dolara nakon objavljivanja tweeta.

Osim toga, drugi članovi kripto zajednice pozvali su ZachXBT-a da kreira bitcoin novčanik da može primati donacije i u bitcoinu.

27. travanj 2024 18:07