Kripto
StoryEditor

Spot volumen trgovanja bitcoinom pao na najniže razine u šest godina

27. Rujan 2023.

Cijena bitcoina kao da je zarobljena ispod 27.000 dolara usred značajnog pada spot volumena trgovanja koji je dosegao šestogodišnje dno.

Taj znatan pad spot aktivnosti trgovanja može se pripisati rastućem strahu od makroekonomskog okruženja. Međutim, ovaj silazni trend u trgovanju ima zanimljivu stranu, prema CryptoQuantu.

Nedavni podaci CryptoQuanta otkrivaju da tjedni opseg transakcija oscilira između samo 8.000 i 15.000 dnevnih transakcija, što je snažan kontrast s više od 600.000 transakcija kojima je kripto tržište svjedočilo u ožujku iste godine.

Rast cijene bitcoina ograničen je padom tržišne likvidnosti, što predstavlja neizvjesnu situaciju za vodeću kripto imovinu jer je volumen trgovanja izvedenicama slijedio sličan trend povlačenja od 73 posto od ožujka 2023.

Unatoč ozbiljnom usporavanju tržišta, trgovci ne žure prodati što je prije moguće. Zapravo, pad promptnog trgovanja pokazao je povećanje interesa za dugoročno ‘hodlanje‘ ili držanje kriptovaluta, a ne trgovanje njima.

Prema najnovijoj analizi, umjesto da love brze dobitke kratkoročnim trgovanjem, sve veći broj tržišnih igrača sada bitcoin i druge kriptovalute smatra dugoročnim ulaganjima. CryptoQuant je otkrio da ti vlasnici izražavaju veću sklonost zadržavanju svojih investicija, vjerujući u buduću vrijednost.

Na taj način mnogi ulagači slijede jednu investitorsku poslovicu koja kaže da niti jedno ulaganje nije gubitak dok ne prodaš.

29. travanj 2024 14:45