Kripto
StoryEditor

Worldcoin dosegao 10 milijuna korisnika, 70 milijuna transakcija i najmanje 13 kupljenih koza

12. Travanj 2024.

Worldcoinova aplikacija World dosegnula je 10 milijuna prijavljenih korisnika, s prosječno 2 milijuna korisnika dnevno i više od 5 milijuna mjesečno.

Ove prekretnice dolaze manje od godinu dana nakon pokretanja usluge u lipnju 2023., a prema riječima Tiaga Sada, voditelja proizvoda matične tvrtke Worldcoina, Tools for Humanity, projekt sada ima više dnevnih korisnika od ukupnog mjesečnog broja korisnika u siječnju 2024.

Univerzalni temeljni dohodak

Worldcoin je kripto projekt čiji je cilj stvaranje univerzalnog temeljnog dohotka. Korisnici registriraju svoj identitet u tvrtkinoj aplikaciji tako što im zjenice osobno skeniraju strojevi koje tvrtka naziva ‘Orbs’.

Remco Bloemen, voditelj blockchaina u Worldcoin Foundationu, rekao je u izjavi da World App nije trebao biti jedino rješenje na Worldcoin protokolu.

- Nadamo se da će ovo potaknuti druge suradnike da razviju dodatne novčanike za protokol, jer različiti korisnici imaju različite potrebe i preferencije za svoje aplikacije. Drugim riječima, Worldcoin zajednica je izrazila zanimanje za alternative World Appu, tako da se širi raspon ljudi može uključiti u Worldcoin - izjavio je Bloemen.

Kupovina koza

Jedan od zapaženijih slučajeva korištenja aplikacije World App, u posljednje vrijeme, bila je viralna priča o korisniku u Keniji koji je izrazio svoju zahvalnost što je mogao kupiti kozu sredstvima koje je dobio od Worldcoin airdropa.

Kripto zajednica dodatno je podržala priču, poslavši neobjavljen iznos kriptovaluta kojeg je korisnik navodno upotrijebio za kupnju još više koza, čime je njihov ukupni broj porastao na 13.

Prva koza čak je dobila ime Sam. Na pitanje na X-u zašto ga je vlasnik tako nazvao, odgovorio je da je ime dobio po Samu Altmanu, suosnivaču Worldcoina.

Altman je također suosnivač i trenutni izvršni direktor startupa umjetne inteligencije OpenAI. Tvrtkin proizvod ChatGPT trenutno se smatra najsuvremenijim za generativnu AI tehnologiju.

17. travanj 2024 14:49