Tvrtke i karijere
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Claude Jambrušić vlasnički preuzeo Sherri Hill, Tomo in der Mühlen angažirao novog direktora…

27. Studeni 2019.
Claude Jambrušić (desno) s predsjednikom kompanije Dustyjem Hillom i manekenkama
Piše:
piše Goran Litvan
[email protected]

Direktor SHERRI HILLA Claude Jambrušić vlasnički je od Darka Jambrušića preuzeo tvrtku koja se bavi prodajom svečanih haljina dizajnerice Sherri Hill. Claude Jambrošić javnosti je poznat po sukobu s bivšim ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, oko poticaja za uzgoj goveda, a njegovo ime spominjalo se i u aferi 'špic-papak', ali je on povezanost s montiranim fotografijama demantirao.

Bivši predstojnik u Uredu Predsjednika, a zatim i Predsjednice, Vito Turšić, novi je direktor IDM MUSICA i na toj se poziciji pridružio Tomi Johannesu in der Mühlenu, koji je i vlasnik posredstvom svoje tvrtke MAYTARR. Do sada je prokuristica bila Nina Šerbo.

Rade Stopinšek novi je direktor E-KOLEKTORA iz Zagreba umjesto Mirele Drempetić, koja je zapravo od svibnja vlasnica posredstvom svoje tvrtke ARIDO.

Otvoren je predstečajni postupak za UNIMER iz Čakovca, koji se bavi sakupljanjem i primarnom preradom sekundarnih sirovina, te maloprodajom i veleprodajom neprehrambene robe široke potrošnje. Današnja tvrtka nastala je u pretvorbi i privatizaciji i ima 64 suvlasnika, među kojima je i sadašnji direktor Branko Gregur. On je u rujnu prošle godine zamijenio Biserku Andrašević, koja je također suvlasnica, deset godina bila je direktorica, a zatim šest mjeseci prokuristica, da bi u ožujku bila izabrana za predsjednicu NO-a. UNIMER je protekle četiri godine pozitivno poslovao, ali predstečaj je otvoren zbog poreznog duga. Neplaćanjem poreza na dohodak tvrtka je nabila više od devet milijuna kuna duga i najveći je porezni dužnik u Međimurskoj županiji. Za predstečajnog povjerenika imenovana je Marija Domijan.

FOTOTEH GRUPA promijenila je naziv u FTG DISTRIBUCIJA. To se dogodilo nakon što je iz suvlasništva izašla tvrtka FOTOTEH (u vlasništvu Ivana Brešana), i sad je jedini vlasnik REFOT B iz Beograda. Tvrtka je najpoznatija kao prodajni zastupnik i serviser Nikona.

Aleksandar Lukić, koji je dosad bio jedini vlasnik ALIANCA iz Rijeke (uz dužnost prokure), dobio je suvlasnike. To su Davor Bojanić (koji je i dosad bio direktor), Branko Rađenović (prokurist), Marijan Glavan, Jerko Srzentić i Dolores Tijan Ljubić.
Mario Frlan nije više direktor tvrtke EXPORTDRVO PROJEKTI iz Zagreba. Predsjednik Uprave ostao je Ivica Prevolšek, a Renato Išpan i dalje je prokurist. On je zajedno s Tomislavom Marinovom i suvlasnik tvrtke koja upravlja zagrebačkim hotelom Academia kraj Kaptol centra.

Zvonko Kokot preuzeo je, vlasnički i upravljački, ZELENI PROJEKT od Marijana Vidmara koji, kao i Tihomir Lukić, nije više direktor ove tvrtke koja trguje građevinskim materijalom i bijelom tehnikom.

Anton Brešić nije više suvlasnik ni prokurist tvrtke MEDIA ČETIRI iz Zagreba. Direktor Silvije Balažinec sad je jedini vlasnik te agencije za reklamu i propagandu.

Vlasnik GRABOVINE iz Kruševice Ivan Rimac prepustio je upravljanje tvrtkom Peri Radošu, a dva dana kasnije na direktorskoj poziciji dodao mu je i Juricu Pavlovića.

26. travanj 2024 05:27