Lidertrend
StoryEditor

Opel Rocks-e – prvo SUM mikrovozilo

05. Rujan 2021.
Opel Rocks-e

'Novo električno vozilo za novo vrijeme u gradu' slogan je kojim Opel najavljuje svoje prvo SUM vozilo – Opel Rocks-e. Skraćenica je to od sustainable urban mobility kojom Opel ulazi u novu eru, ali i segment tržišta koji se tek treba razviti.

Mikroautomobili nisu novost, a oni upoznati s tim segmentom znaju da je Citroën prošle godine izbacio svoj maleni Ami i tako pokrenuo trend mikrovozila na europskim cestama. Budući da je riječ o proizvođaču unutar iste grupacije, PSA-a, Opel je od francuske tvrtke preuzeo gotovo sve dijelove toga maloga gradskog automobila i prilagodio ga svojim potrebama. Električni Rocks-e namijenjen je prije svega mladima, kažu u Opelu.



Naime, na njemačkim cestama taj se mali Opel registrira kao lako motorno vozilo pa ga s dozvolom kategorije AM (mopedi i motokultivatori) smiju voziti osobe s navršenih petnaest godina. Tako bi Rocks-e mogao uskoro postati prvi automobil za mnoge mlade koji ulaze u svijet automobilizma. Zbog toga je i snaga ograničena na samo šest kilovata, najveća je brzina 45 km/h, a doseg oko 75 kilometara. Najprije stiže na njemačko tržište, no cijena još nije poznata. 

29. travanj 2024 07:53