Lider trend
StoryEditor

Neobična pošta dokaz je da i ono što nije po ‘PE ES-u‘ nađe svoj put

04. Rujan 2016.

Ako ste jedan od onih poslodavaca kod kojih sve mora biti po Pravilima službe, popularnije po PE ES-u, evo zanimljive priče, ili bolje reći pošte, s Islanda koja će demantirati pretpostavku da se neuobičajenim metodama ne postižu željeni rezultati.

Naime, jedan je turist umjesto adrese na omotnicu nacrtao maleni plan puta koji poštari trebaju prijeći ne bi li dostavili njegovu poštu na kojoj čak nije bilo napisano ni ime ni prezime primatelja. Budući da islandski poštari revno obavljaju svoj posao, pošta je uspješno iz Reykjavika došla do cilja, prenosi Yahoo.

Simpatično pismo poslao je turist koji je ove godine posjetio farmu Holar, a s javnošću ga je podijelio korisnik Reddita. Autor pisma nije mogao pronaći točnu adresu farme te je na omotnicu uz crtež naveo sve informacije kojima je raspolagao - državu (Island), grad (Búðardalur) te je umjesto imena primatelja napisao da na farmi živi islandsko-danski par koji ima troje djece i puno ovaca te da supruga radi u supermarketu u Búðardaluru. Iako nisu dobili egzaktne podatke, poštarima je to bilo dovoljno da zaključe kome je pismo namijenjeno.

Na Islandu je sve moguće, zaključio je jedan islandski dnevni list.

 

19. svibanj 2024 17:32