Hrvatska
StoryEditor

Marko Vrbančić: Kreiramo strategije koje će očuvati i uvećati imovinu klijenata

18. Prosinac 2020.
Marko Vrbančić, direktor Odjela privatnog bankarstva RBAfoto Ratko Mavar
Global Finance je za 2017., 2019. i 2020. FWR privatno bankarstvo Raiffeisen banke ocijenio najboljim u Hrvatskoj, a toj se procjeni 2019. pridružio i časopis Euromoney. Za te nagrade zaslužni su tim naših privatnih bankara i sinergija sa svim bankinim službama

Uza standardne bankarske usluge Raiffeisen banka (RBA) svim klijentima koji u njoj ili Grupi posjeduju veću imovinu nudi i uslugu FWR privatnog bankarstva. F. W. R. inicijali su Friedricha Wilhelma Raiffeisena koji je daleke 1886. osnovao Raiffeisen banku i u čiju je čast usluga privatnog bankarstva brendirana upravo njegovim imenom. O tome što sve privatno bankarstvo Raiffeisen banke nudi klijentima i koje su njegove specifičnosti i pogodnosti, za Lider objašnjava Marko Vrbančić, direktor FWR privatnog bankarstva Raiffeisen banke.

U čemu je specifičnost FWR privatnog bankarstva?

– Polazimo od načela povjerenja, sigurnosti i privatnosti te s klijentima nastojimo izgraditi financijsko-partnerski odnos kreirajući strategije koje će očuvati i uvećati njihovu imovinu. Temelj FWR privatnog bankarstva individualni je pristup koji omogućava diskretnu i profesionalnu suradnju između klijenta i privatnog bankara kako bismo mu pomogli u realizaciji investicijskih ciljeva. FWR privatni bankari licencirani su investicijski savjetnici, a dio njih završio je i formalnu edukaciju u L'Institut de Formation Bancaire – ATTF-u u Luxembourgu na temu privatnog bankarstva i asset managementa. Naši privatni bankari posjeduju i specifična znanja i vještine koje su stjecali u praksi radeći poslove vezane uz investicijsko bankarstvo i tržišta kapitala. Zapravo, FWR privatno bankarstvo svojevrstan je one stop shop za klijenta u kojem smo mi jedino lice banke koje mu je vidljivo.

Komu je usluga privatnog bankarstva namijenjena?

– Usluga FWR privatnog bankarstva namijenjena je klijentima koji u proizvodima Raiffeisen banke ili Raiffeisen grupe posjeduju znatnija imovinska sredstva. Naš je odnos s klijentom sveobuhvatan proces koji počiva na izgradnji dugoročnih odnosa. FWR privatni bankar povezan je u svakom trenutku s timovima specijalista iz raznih organizacijskih dijelova banke, što klijentima osigurava iskustvo i znanje stručnih ljudi sa svih aspekata poslovanja.

Što konkretno nudi vaša usluga?

– FWR privatno bankarstvo klijentima pruža isključivo individualno kreirane usluge i investicijske proizvode. Također, za svoje klijente kreiramo prema posebnim uvjetima cijene proizvoda, usluga i naknada, a uvjete financiranja prilagođavamo individualnim potrebama.

Koje su usluge klijentima najatraktivnije?

– Većina naših klijenata želi ulagati na tržišta kapitala, što im uz pomoć svojih, RBA-ovih brokera, s jedne strane, i pristupa širokom spektru investicijskih fondova Raiffeisen Investa, s druge strane, i osiguravamo. Klijentima omogućujemo trgovanje i namiru financijskim instrumentima na domicilnom i inozemnom tržištu, a one koji imaju specifična znanja i potrebe te zadovoljavaju formalne pretpostavke redovito informiramo o proizvodima svojeg partnera iz Beča, Raiffeisen Centrobank, koji je višestruko nagrađivani lider na području regije CEE u kreiranju i ponudi strukturiranih financijskih instrumenta.


Dobili ste razne nagrade i priznanja. Zbog čega su one otišle upravo RBA privatnom bankarstvu?

– Svaka je nagrada specifična, ali želio bih izdvojiti onu časopisa Euromoney za najbolju uslugu privatnog bankarstva u Hrvatskoj za 2019. i Global Financea, koji je za 2017., 2019. i 2020. također FWR privatno bankarstvo Raiffeisen banke ocijenio najboljim u Hrvatskoj. Tim naših privatnih bankara skup je iznimnih i stručnih ljudi, no ključna je sinergija nas i ostalih bankinih službi jer bez cijelog tima takva izvrsnost ne bi bila moguća. 

18. svibanj 2024 20:12