Hrvatska
StoryEditor

Brojimo šlepere (13): Virovitička tvrtka Brana u zadnja dva tjedna poslala 10 šlepera na EU tržište

20. Srpanj 2020.

Virovitička tvrtka Brana d.o.o. već se etablirala na domaćem tržištu kao kvalitetan proizvođač voća i povrća, a potražnja svakodnevno raste i iz europskih zemalja. Trenutno proizvode voće i povrće na 25 hektara vlastitih površina, a za potrebe tržišta  ugovaraju i zajedničku proizvodnju s kooperantima iz Virovitičko-podravske i okolnih županija, a svoju uspješnu priču Brana je počela još 2005. godine gradnjom hladnjače za voće i povrće u Virovitici.

- U zaista vrlo zahtjevnom vremenu za proizvodnju svježeg voća i povrća, gdje se potražnja prepolovila, a posljedično i cijena, tvrtka Brana d.o.o. je u zadnja dva tjedna izvezla 10-tak kamiona svježeg voća i povrća, prije svega tikvica, krastavaca i šljiva na tržište EU. U svaki naš kamion stane između 15.000-19.000 kg voća i povrća  – kaže Ivan Obrovac  voditelj Poljoprivrednog sektora iz tvrtke Brana.

Obrovac naglašava kako se na ovaj način, točnije izvozom virovitičkog voća i povrća dokazuje konkurentnost ali i veliki potencijal za proizvodnu na vrlo zahtjevnom tržištu.

Još 2018.  godine virovitička tvrtka Brana završila s provedbom najvećeg gospodarskog projekta u Virovitičko-podravskoj županiji. Bio je to projekt iz Ruralnog razvoja, koji je prijavila i provela VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a kojim je podignuto šest hektara nasada jabuka. Pritom je sagrađeno i 1,6 hektara plastenika te nabavljena potrebna poljoprivredna mehanizacija i oprema. Bila su to ulaganja od 13,3 milijuna kuna.

Pozivamo sve poduzetnike da nam se jave s informacijama o količini svojih kamiona i šlepera koje pune za izvoz. Do sada su se brojili turisti koji ulaze u Hrvatsku (da se ne bi krivo shvatili, svaki taj turist je zlata vrijedan), a Lider počinje brojiti kamione koji odlaze van naših granica s robom za prodaju.

Javite nam se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na naše društvene mreže.

25. travanj 2024 10:51