Svijet
StoryEditor

Bitcoin se nakon ogromnog pada vraća još jači  

20. Ožujak 2020.
Oporavak kriptotržišta
Raste cijena bitcoina i kreće se prema vrijednosti od 7000 dolara. Cijena bitcoina sada je porasla za 50% od najniže vrijednosti koju je imala prošli tjedan, a paralelno s tim raste i volumen trgovanja.  

Piše: FIMA Plus

Bitcoin (BTC) ide prema vrijednosti od 7000 dolara, nakon porasta od 23 posto u posljednja 24 sata. Iako se cijena bitcoina kreće brzo, ona u trenutku pisanja ovog članka iznosi 6850 dolara, što je 1600 dolara više od najniže cijene koju je imao u četvrtak, a iznosila je 5250 dolara.

Bitcoin je u porastu već četvrti dan zaredom, a u tom se razdoblju uspio popeti s dna od 4583 dolara na sadašnju vrijednost, što čini porast od 50 posto.

   

Unatoč tome, ova vodeća kriptovaluta ima i dalje 29 posto manju cijenu na mjesečnoj razini i to sve zbog drastične rasprodaje koja se dogodila između 10. i 13. ožujka kada je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila Covid-19 svjetskom pandemijom.

Volumen trgovanja bitcoinom postupno je porastao posljednjih dana. Bitcoin je u posljednja 24 sata zabilježio volumen trgovanja od 51 milijardu dolara, što je 54 posto više od najnižih 33 milijardi dolara 15. ožujka.

Jačanje kriptotržišta

Rast cijene bitcoina pomogao je jačanju ostatka tržišta kriptovaluta. Većina je kriptovaluta u posljednjem danu zabilježila porast od preko 15 posto, dok su neke kriptovalute, uključujući bitcoin SV (BSV) i IOTA, od jučer porasle za oko 40 posto.

Čak su se i tradicionalni tržišni instrumenti oporavili posljednjih dana, a Dow Jones je od jučer porastao više od 5 posto, dok su zlato i većina drugih tržišta također krenula u zelenom smjeru. No uzmemo li u obzir da će se zbog Covida-19 sve više gradova zatvarati, valja se zapitati koliko će trajati oporavak tržišta?

25. travanj 2024 03:34