Svijet
StoryEditor

Carl Icahn promijenio mišljenje o kriptovalutama i planira u njih uložiti oko 1,5 milijarde dolara

27. Svibanj 2021.

Američki milijarder i nekadašnji kripto-skeptik Carl Icahn razmišlja o potencijalnom ulaganju od 1,5  milijardi dolara u kriptovalute. Aktivistički investitor rekao je da na ulaganje u kriptovalute razmišlja na 'relativno velik način', pojašnjavajući da bi 'veliko' moglo značiti investiciju vrijednu milijardu do milijardu i pol dolara.

Icahn je u srijedu putem intervjua s Bloombergom podijelio svoja razmišljanja o temama poput aktivizma investitora, dionica GameStopa i digitalne imovine.

Iako je nekoć uspoređivao kriptovalute s balonom Mississippija iz 18. stoljeća koji je doveo do kolapsa burzi u Europi, čini se da je Icahn promijenio stav, prema njegovim najnovijim izjavama.

- Razmatram cjelokupno poslovanje. Ne gledam što bih mogao nužno kupiti u ovom trenutku. Samo gledam cijelo područje i načine kako bih se mogao uključiti - rekao je Icahn misleći na kripto industriju.

Također je izjavio da vjeruje da je kripto-imovina ovdje da ostane u jednom ili drugom obliku, prije nego što je upitan planira li razmotriti kupnju preko svog investicijskog konglomerata, Icahn Enterprises.

Icahn se tako pridružuje brojnim milijarderima koji su promijenili svoje negativno mišljenje o kriptovalutama uključujući Marka Cubana, Michaela Saylora i Howarda Marksa. 

-  Mislim da danas neće biti puno preživjelih koji trguju. Mislim da mora postojati neki oblik stvarnog osjećaja da postoji sigurnost i vrijednost - nadodao je Icahn pri kraju intervjua.

26. travanj 2024 10:00