Hrvatska
StoryEditor

Most provjerava autentičnost optužbi, ministar Crnoja smatra da je ovo napad na ministarstvo i Vladu

26. Siječanj 2016.
Piše:
lider.media

Mostov zastupnik i član Nacionalnog vijeća stranke Miroslav Šimić izjavio je u utorak kako će Most provjeriti autentičnost dokumenata i medijskih napisa po kojima je ministar branitelja Mijo Crnoja prijavljen na lažnoj adresi te da, ako se te tvrdnje pokažu točnima, takva osoba nema što tražiti u Vladi.

- O slučaju ministra branitelja Mije Crnoje zasad znamo najviše iz medijskih napisa. U posljednjih nekoliko trenutaka možemo vidjeti da su se pojavili i pojedini dokumenti, moramo provjeriti njihovu autentičnost, kao i autentičnost napisa. Moramo čuti i ministra Crnoju, a načelan stav Mosta je da, ako se pokaže da su ta djela, odnosno nedjela istinita i zaista izvršena, takva osoba ne može voditi niti jedan resor u Vladi niti biti član hrvatske vlade, rekao je Šimić novinarima pred središnjicom Mosta u Smičiklasovoj ulici. 

- Ako je nešto pogriješio, sigurno da će biti sankcioniran, a ako nije, neće, rekao je Karamarko odgovarajući na upit o napisima u medijima da je Crnoja kao mjesto stanovanja prijavio trošnu baraku u Samoboru, iako živi u stanu u Zagrebu.

Naime, mediji javljaju kako Crnoja ima prijavljen boravak u Samoboru, no riječ je o zemljištu na kojem se nalazi koliba. Zemljište je dobio 2010. godine od Grada Samobora prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja i bio dužan u roku tri godine izgraditi kuću. No, kuća nije izgrađena, zemljište nije vraćeno. No, najveći problem je o razlici u prirezu koji nije plaćen za svo ovo vrijeme jer ministar s obitelji živi u Zagrebu.

- Rok je produžen za 10 godina. To rješenje govori da sam ja vlasnik tog zemljišta 1/1. U fazi sam ishođenja dokumentacije za građevinsku dozvolu. Od gradnje kuće nisam odustao, rekao je Crnoja za HRT

- Insinuacije su medija i napad na mene i Vladu da ja zbog prijave prireza nisam prijavljen na adresu u Podsusedu. Želim biti na toj adresi zbog dokumentacije vezane za gradnju kuće, da mi bude lakše rješavati papirologiju. Spreman sam u potpunosti namiriti dug prema gradu Zagrebu, rekao je Crnoja potkrijepivši sve svoje izjave dokumentima.

O optužbi za nasilništvo je pojasnio da je optužba odbijena, što piše i u presudi. - Proveo sam određeno vrijeme u Remetincu, no šteta mi je nadoknađena zbog neutemeljenog uhićenja. Svim ovime se želi omalovažiti i Ministarstvo hrvatskih branitelja i Domoljubna koalicija i Most.

18. svibanj 2024 15:55