Poslovna scena
StoryEditor

Hoće li novi NO imati entuzijazma spasiti Bizovačke toplice?

25. Rujan 2012.
Piše:
lider.media

- Na zatvorenom dijelu 46. sjednice Vlada RH je nakon dobivenog pozitivnog mišljenja Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom odlučila Glavnoj skupštini društva Bizovačke toplice d.d., umjesto dosadašnjih članova koji su podnijeli ostavke na članstvo, za nove članove Nadzornog odbora Društva predložiti Zvonka Raca, Gorana Pisarevića, Teu Miroševac Zubonja i Katicu Putak, priopćeno je sa sjednice Vlade.

Kako neslužbeno doznaje Glas Slavonije, njihovo bi se imenovanje trebalo dogoditi u ponedjeljak, 15. listopada, na izvanrednoj Glavnoj skupštini Društva, na kojoj bi se trebao razmatrati opoziv bivšeg Nadzornog odbora (čiji su članovi podnijeli ostavke još 5. siječnja ove godine), te izbor novog NO-a, kao i izbor novoga revizora tvrtke.

Ova je vijest izazvala neugodno iznenađenje u Bizovačkim toplicama, gdje već godinama čekaju rješenje njihove status quo pozicije. Iznenadilo ih je prije svega to što od predloženih osoba ni jedna nije s ‘lokalne razine‘, kao što se očekivalo - s područja Valpovštine nije nitko, a dva su člana s područja Osječko-baranjske županije, kojima bi se trebao pridružiti još predstavnik radnika Toplica kao peti član Nadzornog odbora.

Ogorčeni i uplašeni radnici, čiji su se predstavnici telefonski obratili i Glasu Slavonije, tvrde da su svi izabrani odreda ‘iz kvote HNS-a‘ prema političkoj liniji, koji će mjesečno primati naknadu od 2.000 kuna (sastajali se oni ili ne), i strahuju da neće pokazati dovoljno volje i entuzijazma da spašavaju dugogodišnjeg ‘umirućeg pacijenta‘ zvanog Bizovačke toplice, kojima sada prije svega treba kvalitetan program i rješenje za izlazak iz dugogodišnje financijske krize.

- Umjesto da dobijemo ekipu koja nam je spremna pomoći izići iz krize i ponuditi rješenje, još prije imenovanja jedan od predloženih članova Nadzornog odbora već nas počinje zastrašivati i tražiti popis viška radnika koji će se morati otpustiti. Pa kako da sjedimo prekriženih ruku i mirno čekamo imenovanje novog Nadzornog odbora, kada se svi odreda počinjemo bojati za svoja radna mjesta, ukazali su na svoje strahove zabrinuti radnici.

Sindikalni povjerenik Bizovačkih toplica Dražen Vučićki, stava je da ne treba preuranjeno donositi zaključke, nego s novoizabranim ljudima sjesti za stol i pokušati postići dogovor u korist tvrtke i njezinih radnika, piše Glas Slavonije.

18. svibanj 2024 16:26