Poslovna scena
StoryEditor

Promijenjena vlasnička struktura u Adria Mediji Zagreb

07. Studeni 2014.

Potpisivanjem Ugovora o kupnji poslovnog udjela u vlasništvu Adria Media Holdinga, Adria Media Group postala je u petak vlasnik 75 posto temeljnog kapitala Adria Medije Zagreb, a 25 posto temeljnog kapitala i dalje će imati dosadašnji suvlasnik tvrtke Styria Media Group.

Dosadašnji vlasnici, finska tvrtka Sanoma Media Russia & CEE i njemačka korporacija Gruner&Jahr, povlače se iz Hrvatske zbog nove poslovne strategije i fokusiranja na tržišta na kojima su stopostotni vlasnici kompanija, priopćili su u petak iz Styrije.

"Nakon niza uspješnih poslovnih godina, zbog nove poslovne strategije obje tvrtke, Sanoma Media Russia & CEE i Gruner&Jahr, odlučile su povući se s ovog tržišta i to tek onda kada su pronašli odgovarajućeg partnera", istaknuo je Alexandar Teutsch, predsjednik Uprave Adria Media Zagreb i Adria Media Holdinga.

Izrazio je uvjerenje da se novom vlasničkom strukturom ništa neće promijeniti u načinu poslovanja AMZ-a koji je, ocijenio je, dosad bio prepoznat kao tržišni lider u segmentu visokokvalitetnih časopisa sa svjetskom reputacijom te inovator kako u pogledu start-up projekata, tako i u digitalizaciji medija i organizaciji evenata.

Izvršna direktorica Adria Medije Zagreb Ivona Čulo ustvrdila je da se tvrtka posljednjih godina premetnula u tzv. tvornicu sadržaja koji se nudi na različitim platformama - od internacionalnih i domaćih magazina, do digitalnih medija, B2B projekata i evenata.

Istaknuvši da na jednom mjestu nastoje okrupniti različite profitne jedinice koje će im osigurati daljni rast, kako na hrvatskom tako i na drugim tržištima u regiji, izrazila je uvjerenje da će im nova vlasnička struktura, u partnerstvu s dosadašnjim suvlasnikom Styrijom, dati dodatan vjetar u leđa u ostvarivanju što boljeg poslovnog rezultata na svim platformama.

Adria Media Group je najveća medijska kompanija na Zapadnom Balkanu, s multimedijalnim portfolijem koji uključuje 18 tiskanih i 14 digitalnih izdanja. Izdanja Adria Media Group, ističe se u priopćenju, trenutačno čita 11 milijuna ljudi.

U sastavu Adria Media Group se nalaze magazini Story, Elle, Cosmopolitan, Lisa, Moj stan, Moja lepa bašta, National Geographic, Men‘s Health, Sensa, Elle Decoration, Mama, Burda i dnevno izdanje Kurir.

16. svibanj 2024 23:13