Hrvatska
StoryEditor

[ANKETA] Poduzetnici, što (ne) smijete učiniti da izgubite pomoć države?  

30. Travanj 2020.
Što vas brine?

Poduzetnici ovih dana igraju nekoliko paralelnih utakmica s različitim protivnicima i 'protivnicima'. Bore se s epidemijom i njenim posljedicama – od pada tržišta i prihoda do ograničavanja i zabrane rada. Nastavljaju tržišnu utakmicu sa starim i novim konkurentima. Traže nove kanale nabave i prodaje, jer su neki partneri, u Hrvatskoj i inozemstvu, zaustavili proizvodnju odnosno potrošnju. Dogovaraju se o novom sustavu rada i o smanjenju plaća sa zaposlenicima...

A za preživljavanje je za mnoge ključno dobro iščitavanje mjera državnih i lokalnih mjesečnih i jednokratnih novčanih potpora, otpisa i odgoda poreza i drugih davanja. Traže gdje mogu uhvatiti bilo kakav novac, i koji porez i parafiskalni namet mogu otpisati ili bar odgoditi plaćanja, povoljan kredit… Pritom iz dana u dan iskrsavaju nove nedoumice. Što se smije, a što se ne smije raditi kako bi se dobila potpora, otpis ili odgoda poreza i drugih davanja.

Lider istražuje koje su najčešće nedoumice poduzetnika. Pritom nam treba i vaša pomoć. Brinu li i vas pojedinosti oko svih propisanih mjera? Molimo vas da u anketi označite ono što vas najviše brine.

16. svibanj 2024 07:51