Tvrtke i tržišta
StoryEditor

Marijana Knežević Tudić preuzima čelnu poziciju Kraša

10. Svibanj 2024.
Marijana Knežević Tudić

Niti mjesec dana otkako je postala članicom Uprave Kraša Marijana Knežević Tudić imenovana je predsjednicom Uprave najveće domaće konditorske kompanije. Čelnu poziciju Kraša Knežević Tudić preuzet će 20. lipnja ove godine, dan nakon što s te pozicije ode Allen Halamić, koji je danas Nadzornom odboru Kraša dostavio svoju ostavku.

Halamić je na mjesto predsjednika Uprave Kraša došao 1. travnja prošle godine i to s pozicije predsjednika Uprave Lidla u Bosni i Hercegovini. Razlozi njegove iznenadne ostavke nisu poznati.  

Knežević Tudić članica je Uprave od 15. travnja ove godine, a zadužena je za operativne poslove koji uključuju proizvodnju i održavanje, nabavu te investicije. U Krašu se zaposlila 2000. godine, odmah po završetku Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Započela je kao pripravnica,a kroz godine razvoja karijere radila je u različitim resorima kompanije poput proizvodnje, marketinga i prodaje te nabave. U Upravu je ušla s mjesta direktorice službe centralne nabave u Krašu. 

Prilikom imenovanja na mjesto članice Uprave Kraša prije mjesec dana izjavila je kako, nakon što je provela gotovo dvadeset i pet godina života u Krašu, ga poznaje u dušu. - No svjesna sam odgovornosti pozicije koju ona nosi, pogotovo u trenucima kad se cijela industrija suočava s nezapamćenim pritiskom rasta cijena kakaovca, naše ključne sirovine. Ipak, dobro znam da je snaga Kraša u njegovoj tradiciji i kvaliteti, vjernosti potrošača i predanosti zaposlenika, te vjerujem da ćemo zajedničkim snagama i u ovim izazovnim trenucima, kao i dosad, uspjeti zadržati stabilnost poslovanja te nastaviti razvijati kompaniju dalje s naglaskom na investiranje u proizvodnju i naše ljude - izjavila je tada Knežević Tudić, članica Uprave Kraša.

U Upravi Kraša još su Mario Müller koji je kao član Uprave prije mjesec dana preuzeo odgovornost za resor prodaje i marketinga te Filip Mutić koji je zadužen za vođenje pravnih i općih poslova, ljudske resurse, korporativne financije, kontroling i informacijske tehnologije.

15. svibanj 2024 14:08